Mediawijsheid in de klas met de NOS

Channel 6 News door Stichting F6 en de NOS

Docenten van Stichting F6 komen met medewerkers van de NOS voor een dagdeel naar de klas om leerlingen te leren hoe nieuws gemaakt wordt en hoe zij beter nieuws van nepnieuws kunnen onderscheiden.

Leerlingen spelen de NOS quiz en leren hoe een nieuwsredactie werkt. Ook krijgen ze interview training en moeten ze zelf nieuws en nepnieuws zoeken én hun bronnen vermelden. Daarna gaan ze in groepjes uiteindelijk zélf nieuws en nepnieuws maken als echte Channel 6 News reporters! Tijdens het tweede gedeelte organiseren we een debat met NOS medewerkers en journalisten van lokale nieuwsmedia. Kenniselementen zijn: definities van nepnieuws herkennen en benoemen, de rol die sociale media spelen in de verspreiding van (nep)nieuws, het onderkennen en het verschil tussen soorten nieuws kunnen benoemen.

Boeken? Mail naar info@fzes.nl

PRIJS: op aanvraag

Waar: op school

THEMA: burgerschap,mediawijsheid, nieuws, journaal