Games Rap Graffiti & Brussel

Game ReffApp (2018)

ReffApp

Stichting F6 ontwierp in samenwerking met studenten van het Mediacollege en GDA Development de RefApp. Een online game voor jongeren op je telefoon of tablet die op een speelse manier jongeren leerde wat hun keuze op een ‘voor’ of ‘tegen’ het Sleepnetwet referendum betekend.

ReffApp website

De wet werd ook wel Sleepnetwet genoemd en daarom moet je in een bootje criminele visjes vangen en goede visjes laten zwemmen. Wanneer je klaar bent met spelen wordt je doorverwezen naar onze Referendum informatiepagina. Hier staat eenvoudige uitgelegd wat de wet inhoud en geven we een aantal voorbeelden van de voor- en tegenstanders van het referendum.

______

Kern van de Zaak (2017)

Vanwege de 2e Kamerverkiezingen van 2017 organiseerde Kern van de Zaak en Stichting F6 de Verkiezingsshow op het Arcus college in Heerlen. CDA Kamerlid Martijn van Helvert en kandidaat Kamerlid voor GroenLinks Huub Bellemakers gingen met jongeren in debat.

______

Lunchen met politici (2016)

Via een referendum konden we in 2016 stemmen over het ‘associatieverdrag tussen de EU en de Oekraïne’. Vooral jongeren, zo lazen we in de media, liepen niet echt warm voor het referendum.

Stichting F6 organiseerde daarom, in samenwerking met DisGover, het project Jongeren Lunchen met Politici in het Humanity House te Den Haag. Tijdens deze lunch gingen 20 jongeren van het Haagse Wateringse Veld College  in debat met 2e Kamerleden en Europarlementariërs.

Annette Sackman, docent aan het Wateringse Veld College Den Haag, over Lunchen met Politici: “Een goede bijeenkomst en een eyeopener voor mijn leerlingen! Mooi dat ze duidelijk hun mening mochten zeggen in een ontspannen omgeving

______

Rap Er valt wat te Kiezen! (2016)

Het project Er valt wat te Kiezen! was een rap project georganiseerd door Stichting F6, waar jongeren zich verdiepte in het referendum en daarover een rap schreven.

______

Graffiti Politieke Pleinkunst (2015)

100 Haagse vmbo scholieren maakten op het Plein naast de 2e Kamer graffiti kunstwerken gebaseerd op hun ideeën over politiek & democratie. Het project vond plaats in het kader van de viering van 200 Jaar Staten-Generaal.

______

Fotografie Hoe ik écht over Politiek denk!? (2014)

Jongeren maakten teksten en foto’s over hun ideeën over politiek & democratie. De teksten en foto’s weren gebundeld in een gelijknamige boekje dat door een van de jongeren werd overhandigd aan de Minister van Binnenlandse Zaken. De boekjes zijn bedoeld voor 1e en 2e Kamerleden om aan hen te laten zien hoe jongeren over politiek en democratie denken.

______

Brussel & Straatsburg (doorlopend)

Stichting F6 organiseert elke jaar excursies voor jongeren naar het Europees Parlement in Brussel en Straatsburg.

Daar krijgen zij een korte introductie over de EU, een rondleiding en gaan in gesprek met een Nederlandse Europarlementariërs.