Stichting F6 in Journal of Media Literacy Education

De UvA deed in 2018 onderzoek naar de effecten van C6FN onder mbo’rs en die studenten die zelf news & fakenews reportages maakten toonden: “verbeteringen van de politieke doeltreffendheid en politieke kennis”.

In 2018 organiseerde Stichting F6, ism het Mediacollege Amsterdam, het project Channel 6 Fake News waar jongeren zelf reportages maakten over de gemeenteraadsverkiezingen. F6 zette samen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Ma een mediawijsheid project op voor mbo’rs inclusief een lesbrief voor het mbo. Hierdoor konden ook andere mbo’rs met de lesbrief én de reportages meer leren over nieuws, fakenews en over politiek. Het onderzoek toont aan dat: “het onderwijsprogramma de mate van politieke effectiviteit en nieuwsmediageletterdheid heeft beïnvloed. Bovendien toonden deelnemers met de meest actieve betrokkenheid bij het programma, d.w.z. het mede-creëren van het educatieve videomateriaal, ook de sterkste verbeteringen van de politieke doeltreffendheid en politieke kennis”.
Lees of download hier het hele onderzoek

(foto: Minister van Binnenlandse Zaken Ollongren bezoekt de redactie)