ReffApp.nl

ReffApp.nl

Stichting F6 ontwierp in samenwerking met studenten van het Mediacollege Amsterdam (Ma) en GDA Development de RefApp. Een online game voor op je telefoon of tablet die op een speelse manier jongeren leert wat hun keuze op een ‘voor’ of ‘tegen’ het referendum betekend.

 

Omdat de nieuwe wet ook wel Sleepwet wordt genoemd heeft Stichting F6 met de studenten van het Ma een game ontworpen waarmee je in een bootje criminele visjes moet vangen en goede visjes moet laten zwemmen.

Tijdens het spel wordt je gevraagd of je ‘tegen’ of ‘voor’ de Sleepwet bent? Als je ‘voor’ stemt verschijnen er meer visjes en heb je dus kans om meer criminele visjes te vangen. Wel is er het risico voor meer ‘bijvangst’ van goede visjes (net als bij de Sleepwet) en dus minpunten. Wanneer je ‘tegen’ stemt dan verhoogt de moeilijkheidsgraad doordat er meer obstakels verschijnen. Het is dus moeilijker om criminele visjes te vangen!

Wanneer je klaar bent met spelen wordt je doorverwezen onze Referendum informatiepagina. Hier leggen we op een simpele manier uit wat het referendum inhoud en geven we een aantal voorbeelden van de voor- en tegenstanders van het referendum.