ONZE PROJECTEN

Stichting f6 wil jongeren bewust maken en kennis bijbrengen over politiek & democratie door middel van sociaal-culturele projecten, zoals mode, fotografie, muziek, dans, theater etc. debatten en het, samen met jongeren, ontwikkelen van nieuwe media.

Met de resultaten van deze projecten willen we vervolgens de politiek laten zien hoe de jongeren over politiek & democratie denken. Dit doen we door ontmoetingen tussen jongeren en politici te organiseren. Wij zien dat jongeren altijd positief verrast zijn als ze een project hebben waar politici aan deelnemen.

Voorbeelden van sociaal-culturele projecten zijn: Politicial Catwalk, waar jongeren mode maken voor politici, die deze mode zelf showen op de catwalk van de Amsterdam Fashion week. Of Politieke Pleinkunst waar jongeren hun ideeën over politiek & democratie in graffiti verwerken.

Hiernaast organiseren we ook #f6Jongeren debatten, i.s.m. ProDemos, waar jongeren debat les krijgen en daarna met politici in debat gaan over actuele thema’s of verkiezingen.
Tot slot ontwikkelen wij de StemApp. Een app voor leerlingen en politici. Waar ze beiden op dezelfde stellingen antwoorden, en van elkaar hun antwoord zien.

ONZE PROJECTEN

POLITICAL CATWALK

Wat heeft mode met politiek te maken en hoe combineer je mode & politiek? Ook kun je je afvragen wat voor een rol mode heeft in de politiek?

LEES MEER

POLITIEKE PLEINKUNST

Stichting f6 organiseerde het project Politieke Pleinkunst. Bij dit project maakten 100 VMBO scholieren op het Plein te Den Haag graffiti kunstwerken gebaseerd op hun ideeën over politiek & democratie.

LEES MEER

BEZOEK EU PARLEMENT

Stichting f6 organiseert bezoeken aan volksvertegenwoordigers zoals bij gemeenteraadsleden, Kamerleden maar we gaan vaak met jongeren naar het Europees Parlement in Brussel of Straatsburg.

LEES MEER

LUNCHEN MET POLITICI

Op 6 april mochten we via een referendum stemmen over het ‘associatieverdrag tussen de Europese Unie en de Oekraïne’. Vooral jongeren, zo lazen we in de media, liepen niet echt warm voor het referendum.

LEES MEER

ER VALT WAT TE KIEZEN!

Het project Er valt wat te Kiezen! is een rapproject, georganiseerd door Stichting f6, waar jongeren zich verdiept hebben in het referendum van 6 april 2016 en daarover een rap hebben geschreven.

LEES MEER

SCHRIJVEN EN FOTOGRAFEREN

Jongeren uit Amsterdam maakten teksten en foto’s over het thema politiek & democratie. De teksten en foto’s weren gebundeld in het gelijknamige boekje.

LEES MEER

RAPPEN

Jongeren rapten over het referendum met: Er valt wat te Kiezen! Een rap project, georganiseerd door Stichting f6, waar jongeren zich verdiept hebben in het referendum van 6 april 2016 en daarover een rap hebben geschreven.

LEES MEER

THEATER

Stichting f6 ging met jongeren van United Voices (Stichting Zwerfjongeren Nederland) en W.O.S. in het Bellevue theater Amsterdam naar het politieke theaterstuk De Eerste Vrouw van de Tekstsmederij.

LEES MEER
MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP!