DEBATTEN

De #f6Jongerendebatten van Stichting f6
Stichting f6 organiseert in samenwerking met Prodemos, Huis voor democratie en Rechtsstaat, debatten met jongeren en politici

Zo organiseert f6 debatten met jongeren in het kader van de Tweede Kamer= gemeenteraadsverkiezingen, Europese Parlementsverkiezingen en Provinciale-Statenverkiezingen.

Woensdag 22 februari organiseert Stichting f6 het f6Jongerendebat in het kader van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen 2017. Jongeren uit Groningen, Den Haag, Delft, Amsterdam en Rotterdam gaan met elkaar en kandidaat Kamerleden in debat. Na een debattrainig van ProDemos gaan de jongeren in debat over gasboringen in Groningen, jeugdwerkeloosheid, (toegang tot-) onderwijs, belasting op vlees en een EU leger of niet?

Kandidaat 2e Kamerleden die al toegezegd hebben zijn (v.l.n.r.) Mohammed Mohandis (PvdA), Nina de Ridder (SP) en Stephan van Baarle (DENK). CDA en D66 komen nog met hun kandidaat.

Aanwezige politici

  • Mohammed Mohandis (PVDA)
  • Nina de Ridder (SP)
  • Stephan van Baarle (DENK)
  • Kim Waanders, Haags gemeenteraadslid D66

  • Madeleine van Toorenburg, CDA Tweede Kamerlid

#f6Jongerendebatten

Europarlementariërs, Tweede Kamerleden en gemeenteraadsleden debatteerden met jongeren over: jongeren en politiek & democratie.
Hier een aantal reacties van jongeren en politici

Reacties van de jongeren:
• ‘Leuk om met elkaar en de politieke mensen te debatteren’
• ‘ik denk dat ik nu wel ga stemmen ja’

>Reacties politici:
• ‘Leuke, aparte en felle groep’ (Madeleine van Toorenburg, CDA Tweede Kamerlid)
• ‘Goed dat dit met deze jongeren georganiseerd wordt’ (Kim Waanders, Haags gemeenteraadslid D66)
• ‘Wat een bijzonder debat. Jammer dat ik nu weer naar een gewoon debat moet’ (Gerben-Jan Gerbrandy, D66 Europarlementariër)

Mede mogelijk gemaakt door

Eerdere editie’s

Woensdag 4 maart organiseerde f6 het #f6jongerendebat in het kader van de Provinciale-Statenverkiezingen. We merkten dat onze debatten steeds populairder onder jongeren uit heel Nederland aan het worden zijn want de opkomst was hoog! En niet alleen onder jongeren, want 8 kandidaat PS leden (én hun campagneteams!) waren aanwezig om samen met de jongeren in debat te gaan. De jongeren kregen vooraf een debattraining van 2 debattrainers. Waarna de politici zich tussen de jongeren voegden in een Lagerhuisopstelling om met elkaar het debat aan te gaan. Hoewel soms lastig wat betreft onderwerpen (de Provinciale-Staten zegt jongeren vaak nóg minder dan andere bestuurslagen…overigens niet alleen jongeren…) werd er toch stevig gedebatteerd over: jeugdzorg, cultuur en ruimtelijke ordening.

Woensdag 14 mei organiseerde Stichting f6 het EU Jongerendebat in Den Haag. Over of Europa één leger nodig heeft, of Nederland uit de EU moet stappen en of de EU verantwoordelijk is voor de opleidingen van jongeren om werk te vinden. Iedereen bedankt: de jongeren, de Europarlementariërs, Tweede Kamerleden en gemeenteraadsleden en natuurlijk alle vrijwilligers!

Woensdag 12 maart organiseerde Stichting f6 het jongerendebat in Den Haag (ProDemos). Er werd stevig gedebatteerd maar het was ook erg gezellig! Iedereen bedankt voor een geweldige middag!
Met de volgende politici: Madeleine van Toorenburg, Kim Waanders, Stephan Leewis, Loes Ypma, Imro Blom, Arjen Lakerveld, Shailin, Joy Bindraban

Afgelopen vrijdag 7 maart organiseerde United Voices (onderdeel van Stichting Zwerfjongeren Nederland) met Stichting f6 in het Utrechtse Centrum voor de Kunsten een debat met jongeren uit heel Nederland!
Jongeren gingen met elkaar en met politici in debat over verschillende stellingen en over hoe zij dachten over politiek & democratie. Na afloop kregen alle deelnemers (en ook de politici) een certificaat van deelname aan het debat!

Eerdere editie’s

  • 22 februari

  • 4 maart

  • 14 mei

  • 12 maart

  • 7 maart