Channel 6 Fake News

Channel 6 Fake News

Onderzoek toont aan dat jongeren erg weinig vertrouwen hebben in politiek en traditionele media. In 2007 zei 57 procent van hen ‘niet zo veel’ of ‘helemaal geen’ vertrouwen te hebben in de media, in 2017 is dat 72 procent! (I&O Research, 2017) Het botert dus niet zo tussen jongeren, media en de politiek. Daarom heeft Stichting F6 en het Ma het project Channel 6 Fake News opgezet. Een project waar jongeren zelf nieuws gaan maken voor jongeren, door jongeren.

Channel 6 Fake News is het nieuwe project van Stichting F6, i.s.m. het Mediacollege Amsterdam, waar 15 MBO studenten een redactie vormen die (fake)nieuws gaat onderzoeken én maken.

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren (D66) op bezoek bij de redactie van Channel 6 Fake News

In januari en februari was de opbouwende fase waarbij de redactie van Channel 6 ondersteund werd door de Nederlandse Vereniging van Journalisten, AT5, SALTO, Nando Goulooze en Ismail Ilgun.

Vanaf 5 maart zendt Channel 6 Fake elke dag online reportages, interviews, polls en andere items uit die in het teken staan van de gemeenteraadsverkiezingen én het referendum van 21 maart 2018.

___

Volg ons op facebook  /  Instagram  /  Youtube  / Twitter

___

Channel 6 Fake News is een project van Stichting F6 in samenwerking met het Mediacollege Amsterdam

Channel 6 Fake News wordt mede mogelijk gemaakt door


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Nederlandse Loterij